L'ORATGE A ELX

tiempo en Elx

dimarts, 4 de gener del 2011

MOIXÀVENES

En murciano es diu "ALMOJÁBANA" i també diuen "ALMOJÁBENA", i en valencià diem moixàvenes i almoixàvenes. De tota manera l'almoixàvena de Xàtiva  és diferent quant a la presentació i textura, i per tan, en el sabor a "l'almojàbena" de Oriola. A més a més, en xàtiva no la melen i en Oriola sí.

A mi la recepta que m'han donat és la següent:

- una mica de llevat químic.
- 5 ous .
- 1/2 got d'oli.
- 2 gots d'aigua.
- 1/4 de kilo de farina.
- una mica de sal.

Calfem l'aigua i l'oli fins a ebullició, afegint la farina (això es diu escaldar la farina). Es pasta i es deixa, i quan ja queda freda s'afexigen els ous d'un en un, pastant la massa per a que quede uniforme.
La massa ja feta es posa a boles en la llanda, i amb el dit banyat en aigua es fa un forat gran en mig de cada bola. Es posen com a molt cinc boles per llanda, per què al coure's es fan grans. El forn ja estava precalfat a 150 o 180º, i en quinze minuts més estan fetes.
Per a banyar-les, es prepara un almívar de mel i aigua ben docet, i a menjar-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada